5.05.2010

Böbrek yahni tarifi

Bugünkü tarifim böbrek yahnisi yemeğimiz 5 kişiliktir.
MALZEMELER
Kuzu böbreği 400 gram
margarin 4 yemnek kaşığı
kuru soğan 2 adet
sarımsak 4 diş
sivri biber 1 adet
dıomates 1 adet
kekik 1 çay kaşığı
pul biber bir çay kaşığı
tuz 1 çay kaşığı
YAPILIŞI
Kuzu böbreğin yağlarını çıkarın ve iri parçalar halinde kesin.Ocağa koyduğunuz tencereye 4 yemek kaşığı margarin koyun yağı eritin.Soğanı doğrayıp yağın içine atın ve kavurmaya bırakın.Sarımsağı dilimleyip kavurulmakta olan tencereye atın 1 adet sişvri biberi ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın ve kuşbaşı şeklinde kesin daha sonra domatesi kuşbaşı şeklinde doğrayın böbrekleri pembeleşen soğanların üzerine koyup bir kaç kez karıştırdıktan sonra biberleri ilave edin ve karıştırarak kavurun 30 saniye sonra doğradığınız domatesleri ekleyin üzerine tuzu,kekiği ve pul biberi serpiştirin.Malzemeleri bir kaç kez karıştırarak kavurun 10 dakika boyunca zaman zaman karıştırarak pişirin sonrada ocaktan indirerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder