MALZEMELER
5 adet orta boy patates
1 adet yumurta
100 gr. tulum peyniri
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
1 ufak kase kadar tel şehriye
kızartmak için zeytinyağı
YAPILIŞI
Patatesleri bol suda kapağı kapalı olarak haşlayın.Ilıdıktan sonra kabuklarını soyun ve derin bir kase içerisinde çatal yardımıyla ezin.Peyniri rendeleyerek patateslere ekleyin.Yumurtayıda kırın.Tuzu karabiberi ekleyin tüm malzemeyi yoğurun ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tel şehriyeye bulayın.Önce tüm topları hazırlayıp sonra şehriyeye bularsanız kolay olur kızdırılmış zeytinyağında güzelce kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine çıkarın daha sonra başka bir havlu serdiğiniz servis kasesine alarak üzerlerine kürdan batırın sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder