MALZEMELER
20 adet kadar kurutulmuş patlıcan(miktarı isteğinize göre ayarlayın)
yarım kilo kadar pirinç
4 adet kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı reyhan
tuz
5 adet sarımsak
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak ekşi şurubu
2 yemek salça(biri biber diğeri domates salçası olacak)
YAPILIŞI
patlıcanlar kaynayan suda haşlarız yumuşayıncaya kadar sonra süzülür soğuk suda bekletilir.Diğer tarafta ince ince doğradığımız soğanlar yağda kavuruyoruz sonra salçayı ilave ediyoruz biraz daha kavurup yıkanmış pirinci dökeriz tuz, karabiber, nane ,kekik,reyhan,sarımsaklarda doğranır ekşiyide atarız biraz bu karışımı kavururuz böylece içi hazırlamış oluruz sonrada patlıcanların suyu süzülür ve patlıcanların içine koyarız.Patlıcanları tencereye koyduktan sonra 5 bardak kaynamış suyun içine bir tatlı kaşığı sumak ekşi yi ve tuzu atıp karıştırıp suyu patlıcanların üzerine dökeriz patlıcanların üzerine bir boş tabak koyunki patlıcanlar pişerken dağılmasın kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat kadar ocakta kalır sonrada ocaktan alıp servis yaparız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder