MALZEMELER
2 Yemek tabağı yöresel maraş tarhanası
6 su bardağı su
2 adet sarımsak (isteğe göre)
2 tatlı kaşığı nane
yarım çay bardağı sıvı yağı
tuz
yarım su bardağı haşlanmış nohut(isteğe göre)
YAPILIŞI
Evet arkadaşlar buda bizim yöreye ait tarhana çorbamız, üstte resimlerde tarhananın kıtır halini sonraki resimdede çorba halini görüyorsunuz.Şimdi yapılışını yazayım.
Bir gün önceden tarhanalar su ile ıslatılmış olarak bırakılır sonra bir gün bekletilen tarhanaya 6 bardak su ilave edilip ocağa koyarız. Yarım saat kadar pişiririz pişirirken tuzumuzu koyarız yarım saatten sonra çorbayı çırparız sonra haşlanmış nohutları ilave edip bir taşım kaynatıktan sonra ocağı kapatırız.Diğer taraftan sarımsaklar dövülüp tavaya koyarız yağı ve naneyide koyduktan sonra kavrulur sıonra altını kapatıp pişen çorbanın üzerine koyarız ve servis ederiz
Canim ellerine saglik eminim cok lezzetlidir tarhana,helede su soguklarda ne kadar iyi olur.Afiyet olsun...
YanıtlaSilarkadaşlar eğer tarhanalar ince olanlardansa onu ıslatmaya gerek yok zaten hazır oldukları için üzerinde tarifi var diğer kalın tarhanalar birgün önceden ıslatılır maraşa slm bu arada çok özledim oraları
YanıtlaSil