18.02.2010

Boza tarifi

Bozayı bilirsiniz vefa bozası olarak ünlenmiştir kitaplarımı karıştırırken bozanın tarifine rastladım ve size aktarayım dedim.
MALZEMELER
2 Bardak bulgur(darı yada arpada olabilir)
20 bardak su
2 çorba kaşığı tarçın
yarım bardak yoğurt
yarım tatlı kaşığı kuru maya
2,5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı un
yarım çorba kaşığı vanilya
 Bu malzemeler 12 kişiliktir
YAPILIŞI
Bulguru büyükce bir tencereye  koyup 11 bardak su ile üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece dinlendirin kısık ateşte 2 saat kadar pişirin mutfak robutuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin karışımı buzdolabına koyun süzgeçin üzerind3e kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin süzgeçten geçirip buzdolabına koyun unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2-3 bardak su koyun kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye kadar karıştırın içine yoğurt karıştırın mayayı 1/4 bardak ılık suda ezip 5 dakika bekletin ve yoğurt karışımına katın ılık ortamda 30 dakika bekletin mayalı karışımı ezilmiş bulgura katıp oda sıcaklığında yaklaşık 1 -2 gün bekletin ve ara ara karıştırın vanilya ve kalan şekeri ekleyip şekeri eriyinceye kadar karıştırın tarçınla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder