12.01.2010

İrmikli lokma

MALZEMELER
250 gram irmik
50 gr rendelenmiş beyaz peynir
50 gr tereyağı
1 kg süt
3 yumurta
1 tutam yuz
üzeri içi:70 gr. tereyağı 70 gr.rendelenmiş beyaz peynir
YAPILIŞI
Süt bir tencereye konarak ateşe oturtulur irmik ve tuz ilave edilerek karıştırılır koyulaşınca tereyağı katılarak yine karıştırılıp ateşten alınır bunların üzerine yumurtalar kırılarak hamura yedirilir elde edilen hamur yağlanmış hamur tahtası üzerine 3cm kalınlığında yayılır yuvarlak kalıp veya bardak ağzı ile kesilen parçalar yağlanmış tepsiye dizilir üzerine rendelenmiş peynir ve parçalara ayrılmış tereyağı serpilip önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder