Son zamanların en öldürücü salgını coronavirüse karşı bağışıklığımızı güçlendirecek karnabahar çorbası tarifi .
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 küçük soğan
- 3 diş sarımsak, kıyılmış
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı kadar havuç, rendelenmiş
- 1 baş karnabahar, doğranmış
- 1 su bardağı süt (vegan tarif için hindistancevizi sütü kullanılabilir)
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 küçük soğan
- 3 diş sarımsak, kıyılmış
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı kadar havuç, rendelenmiş
- 1 baş karnabahar, doğranmış
- 1 su bardağı süt (vegan tarif için hindistancevizi sütü kullanılabilir)
- 2 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Tencerenizi orta ateşte ısıtın. Zeytinyağı ve soğanı tencereye koyun ve yaklaşık 3-5 dakika sote edin. Sarımsak, zerdeçal, kimyon, tuz ve karabiber ekleyin ve yaklaşık 2 dakika kadar pişirin. Daha sonra havuç ve karnabahar ekleyin. Birkaç dakika daha pişirin. Tencereye sütü ekleyin, 1,5-2 su bardağı kadar kaynar su ekleyin ve kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Kaynadıktan sonra altını kısın ve yaklaşık 45 dakika boyunca veya karnabahar yumuşayıncaya kadar pişirin
Blender kullanarak püre haline getirin.
kaynak:ensonhaber.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder