Kış aylarının vazgeçilmezi ıspanak yemeği nasıl yapılır. Ispanak son ayların en çok konuşlan sebzesi oldu. Ayrıştırılamayan otların zehirli olması nedeniyle zehirlenme vakaları sebebiyle ıspanaktan herkes soğumaya başladı ancak ıspanağın suçunun olmadığı anlaşıldı işte sizlere ıspanak yemeğinin tarifi.
Malzemeler
1 adet kuru soğan
1 kilo ıspanak
100 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı karışık salça(domates ve biber salçası)
1 yemek kaşığı pirinç
2 bardak sıcak su
tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
Ispanakları önce doğrayıp sonra yıkıyoruz. Tencerenin içine doğranmış soğanı, yağı, kıymayı koyup kavuruyoruz. Salçayı koyup karıştırıyoruz daha sonra ıspanakları ekliyoruz. Üzerine tuz ve pirinci ekleyip kapağını kapatıyoruz ıspanak içine 2 bardak su koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
Malzemeler
1 adet kuru soğan
1 kilo ıspanak
100 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı karışık salça(domates ve biber salçası)
1 yemek kaşığı pirinç
2 bardak sıcak su
tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
Ispanakları önce doğrayıp sonra yıkıyoruz. Tencerenin içine doğranmış soğanı, yağı, kıymayı koyup kavuruyoruz. Salçayı koyup karıştırıyoruz daha sonra ıspanakları ekliyoruz. Üzerine tuz ve pirinci ekleyip kapağını kapatıyoruz ıspanak içine 2 bardak su koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder