Şambali tatlısı, ya da bilinen diğer adıyla şambaba tatlısı, Batı Anadolu'ya özgü, özellikle Ramazan aylarında yapılan şerbetli bir tatlıdır. İşte yapımı da oldukça kolay olan şambali tatlısı tarifi...
Şambali tatlısı malzemeleri:
2 bardak yoğurt
2 bardak şeker
4 bardak irmik
1 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 vanilya
Yer fıstığı
2 bardak şeker
4 bardak irmik
1 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 vanilya
Yer fıstığı
Şerbeti için:
4 bardak su
5 bardak şeker
2 damla limon
4 bardak su
5 bardak şeker
2 damla limon
Şambali tatlısı yapılışı:
Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya yakın limonunu sıkın. İstediğiniz kıvama gelince soğumaya bırakın.
Bir kaba aldığınız yoğurt, irmik ve şekeri çırpın. Un, vanilya ve karbonat ekleyip 15-20 dakika irmikler şişene kadar bekletin. Yağladığınız fırın tepsisine döküp üzerine yer fıstığı dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirdikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyip üzerine soğuk şerbet dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder