17.09.2018

Rulo pasta tarifi

Lezzetli ve kolay rulo pasta yapımı rulo pasta tarifi. Nefis kolay muzlu rulo pasta tarifi....

malzeme
•4 adet yumurta
•1 su bardağı toz şeker
•1 çay bardağı su
•1,5 su bardağı un
•1 paket vanilya
•1 paket kabartma tozu


Pasta kreması için:
•3 su bardağı süt
•1 su bardağı toz şeker
•2 yemek kaşığı un
•2 yemek kaşığı buğday nişastası
•1 paket vanilya
Pasta içi için:
•2 adetmuz
•1/2 çay bardağı toz Antep fıstığı
Üzeri için:
•2 paket toz krem şanti
•2 su bardağı soğuk süt
Yapımı
•Pastanın pandispanya kekini hazırlamak için yumurta ve toz şekeri krema halini alana kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
•Su ve vanilyayı karışıma ekledikten sonra çırpmaya devam edin. Ardından elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin, karıştırın.
•Hazırlamış olduğunuz pandispanya karışımını tabanını yağlı kâğıt ile kapladığınız fırın tepsisine aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıttığınız180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
•Pastanın kreması için; süt, toz şeker, un, buğday nişastası ve vanilyayı bir tencereye aktarın. Çırpıcı yardımıyla aralıksız karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirmeye devam edin.
•Pastanın üzeri için toz krem şanti ve soğuk sütü mikser aracılığıylaçırpın; buzdolabında bir saat kadar bekletin.
•Pişen pandispanyayı içini çekmesi için 10 dakika kadar dinlendirin. Ardından yağlı pişirme kağıdıyla beraber fırın tepsisinden alın.
•Üzerine hazırladığınız ve ılık duruma gelen kremayı bir spatula yardımıyla yayın. Muzları pastanın orta kısmına bütün olarak yerleştirin.
•Pandispanyayı yağlı kâğıttan ayırarak, dikkatlice rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız rulo pastayı, servis tabağına alın. Üzerini çırptığınız krem şanti ile kaplayın. Toz Antep fıstığını serpin.
•Pastayı en az 10-15 dakika kadar buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.
pembenar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder