Cevizli keki, kıvamında şerbeti ve hafif muhallebisiyle gönülleri fetheden Kıbrıs Tatlısı, misafirleriniz tarafından bol beğeni alacak. Bu tarifi mutlaka deneyin!
Malzemeler:
Kek Malzemeleri:
4 yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Kreması için:
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket toz krem şanti
1 paket vanilya
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket toz krem şanti
1 paket vanilya
Üzeri için: Toz Antep fıstığı
Yapılışı:
Şerbeti için bir tencereye su ve toz şekeri ekleyerek karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dk daha kaynatın ve ocaktan alın. Ilınmaya bırakın.
Yumurta ve toz şekeri çırpın.
Sıvıyağı ekleyin karıştırın.
Kuru malzemeleri ekleyin karıştırın.
En son cevizi ekleyin ve karıştırın.
Yağladığınız kalıba karışımı dökün ve 180 derece fırında 35-40 dk pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra ılınmaya bırakın.
Muhallebisi için süt, nişasta, un ve toz şekeri karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra toz krem şantiyi ve vanilyayı ekleyerek çırpın.
Kekin üzerine kürdanla delikler açarak şerbeti dökün.
Şerbetini çektikten sonra muhallebisini ekleyin ve üzerini antep fıstığı ile süsleyin.
mynet.yemek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder