Çikolotalı nefis sorbe nasıl yapılır çikolotalı sorbe tarifi....
Çikolatalı sorbe malzemeleri
- 150 gr çikolata
- 1 çay bardağı şeker
- 250 ml su (2,5 çay bardağı)
Çikolatalı sorbe yapılışı:
- Küçük bir tencereye şekeri ve suyu ekleyip kaynatın.
- Küçük parçalara ayırdığınız çikolataları derin bir cam kasenin içine alın.
- Üzerine kaynatmış olduğunuz şekerli suyu ekleyin.
- Bir spatula yardımı ile karıştırarak üzerine şekerli su eklediğiniz çikolataların erimesine yardımcı olun.
- Bir mikser yardımı ile erimiş çikolataları 30 saniye kadar karıştırın.
- Cam kasesinin içindeki malzeme oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.
- Ardından tekrar mikser ile çırpın, üzerini streç film ile kaplayıp buzdolabının derin dondurucu bölümünde 30 dakika kadar bekletin.
- Derin dondurudan çıkardığınız sorbeyi 10 saniye kadar çırpın. Son 2 işlemi 2'şer kere daha tekrarladıktan sonra sorbeyi 5- 6 saat kadar derin dondurucuda bekletin. Bu aşamadan sonra sorbenin servis etme aşaması kıvamına gelmiş demektir.
- Sorbe su bazlı bir tatlı olduğundan servisi hızlı yapmakta fayda vardır, zira dondurmadan daha çabuk eriyecektir.
- Sorbenizi tıpkı bir dondurma gibi, dondurma kaplarında ve dondurma kaşığı yardımı ile servis edebilirsiniz.
Çikolatalı sorbe malzemeleri
- 150 gr çikolata
- 1 çay bardağı şeker
- 250 ml su (2,5 çay bardağı)
Çikolatalı sorbe yapılışı:
- Küçük bir tencereye şekeri ve suyu ekleyip kaynatın.
- Küçük parçalara ayırdığınız çikolataları derin bir cam kasenin içine alın.
- Üzerine kaynatmış olduğunuz şekerli suyu ekleyin.
- Bir spatula yardımı ile karıştırarak üzerine şekerli su eklediğiniz çikolataların erimesine yardımcı olun.
- Bir mikser yardımı ile erimiş çikolataları 30 saniye kadar karıştırın.
- Cam kasesinin içindeki malzeme oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.
- Ardından tekrar mikser ile çırpın, üzerini streç film ile kaplayıp buzdolabının derin dondurucu bölümünde 30 dakika kadar bekletin.
- Derin dondurudan çıkardığınız sorbeyi 10 saniye kadar çırpın. Son 2 işlemi 2'şer kere daha tekrarladıktan sonra sorbeyi 5- 6 saat kadar derin dondurucuda bekletin. Bu aşamadan sonra sorbenin servis etme aşaması kıvamına gelmiş demektir.
- Sorbe su bazlı bir tatlı olduğundan servisi hızlı yapmakta fayda vardır, zira dondurmadan daha çabuk eriyecektir.
- Sorbenizi tıpkı bir dondurma gibi, dondurma kaplarında ve dondurma kaşığı yardımı ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder