Çikolotalı parfe tarifi...
Malzemeler:
5 adet yumurta
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı su
325 gr. bitter çikolata
250 gr. Margarin
Hazırlanışı:
Bir bardak toz şekerle karıştırılmış suyu kaynatın. İçine kıyılmış çikolata parçalarını ve margarini ilave edin. İki dakika pişirin ve ocaktan alın. Bu karışıma yumurtalı şekeri ilave edip çırpın, bir kalıba boşaltın. Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirip 175 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırını kapatıp kapağını aralayın ve beş dakika fırının içinde bekletin. Süsleyerek servis yapın.
Malzemeler:
5 adet yumurta
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı su
325 gr. bitter çikolata
250 gr. Margarin
Hazırlanışı:
Bir bardak toz şekerle karıştırılmış suyu kaynatın. İçine kıyılmış çikolata parçalarını ve margarini ilave edin. İki dakika pişirin ve ocaktan alın. Bu karışıma yumurtalı şekeri ilave edip çırpın, bir kalıba boşaltın. Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirip 175 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırını kapatıp kapağını aralayın ve beş dakika fırının içinde bekletin. Süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder