Elmalı kurabiye nasıl yapılır?
Elmalı kurabiye çay saatlerinin en çok tercih edilen tatlılarından biridir. Lezzetli elmalı kurabiyeler pişirmek için tarifi adım adım takip etmeniz ve püf noktalarına dikkat etmeniz yeterli.
Elmalı kurabiye malzemeleri
- Hamur için
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- 125 gr. tereyağı
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı şirke
İç için
- 3 adet elma
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı kırılmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Süslemek için
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Elmalı kurabiye yapılışı
- Elmalı kurabiyeyi pişirmek için öncelikle içi hazırlayalım. Rendelenmiş elmaları, şekerle beraber bir tavada pişirin.
- Elmaları pişirirken altının tutmaması için sürekli karıştırın. Elmaları 10 dakika, iyice pişirin.
- Kurabiyenin hamurunun ıslanmaması için, elmaların iyice pişmesi gerekir.
- Pişen elmalara cevizi ve tarçını ekleyip, karıştırın. Soğuması için kenara alın.
- Elmalı kurabiyenin hamuru için un, vanilya ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri derin bir kaba alın ve hepsini birbirine yedirin.
- Hamura bir çay kaşığı sirke katmak hamurun daha kıtır olmasını sağlar.
- Ununuzu eleyerek ve yavaş yavaş ekleyin. Ardından vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
- Kulak memesi kıvamında, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamur istediğiniz kıvama gelince portakal büyüklüğünde parçalar alın ve açın.
- Açılmış hamuru dörde bölün ve içi istediğiniz şekilde yerleştirin.
- Tüm kurabiyeler hazır olunca yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
- Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- Kurabiyelerinizi sık sık kontrol edin, üstü çok kızarmadan çıkarın.
- Soğuyunca üzerine bol pudra şekeri dökün.
Afiyet olsun.
Lezzetli elmalı kurabiye için ipuçları
- Elmalı kurabiye için ağız tadınıza göre yeşil ya da kırmızı elma tercih edebilirsiniz.
- İçi pişirirken elmaların iyice piştiğinden emin olun. İçiniz ıslak kalırsa hamurunuz da ıslak olur ve kurabiyeleriniz gevrek olmaz.
- Elmalı kurabiye hamuruna bir çay kaşığı sirke eklemek hamurun gevrekliğini artırır. İstediğiniz türde bir sirke seçebilirsiniz.
- Elmalı kurabiyenize koyacağınız unu mutlaka eleyin. Hem ununuz havalanır hem de içinde yabancı maddelerden kurtulursunuz.
- Hamurunuzu kulak memesi kıvamına gelene ve yumuşak, ele yapışmayan bir kıvama ulaşıncaya kadar yoğurun.
- Ununuzu mutlaka azar azar ekleyin. Ölçülü olsa bile unlar farklılık gösterebilir.
- Elmalı kurabiyenizin üstüne pudra şekeri dökmeden iyice soğumasını bekleyin. Kurabiyeler soğumadan pudra şekeri serperseniz şeker eriyebilir.
Uzmantv
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder