Kış aylarının en çok tercih edilen yemekleri arasında ilk sırada çorba yer alıyor. Havaların soğuduğu bugünlerde özlediğimiz çorbalar sofralarda yerini almaya başladı. Yemeğe çorba ile başlamanın daha sağlıklı olduğu pek çok kişi tarafından biliniyor. Farklı sebzelerin vitaminlerini bir araya getiren çorbalar, pek çok hastalığa da şifa oluyor.
Geleneksel çorbaların dışında yeni lezzetler keşfetmeyi seviyorsanız ve aynı çorbalardan sıkıldıysanız, bu çorba tarifi listesi tam size göre. Pratik çorba tarifleri arasından seçtiğiniz çorbayı kolayca hazırlayabilir ve kış mevsiminde içinizi ısıtabilirsiniz.
Badem Çorbası Tarifi
Malzemeler:
250 ml tavuk suyu
250 ml süt
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
130 gram çiğ badem
1/2 çay kaşığı yenibahar
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Bademlerden 2 yemek kaşığı kadarını ince ince doğrayın, kalanını rondodan un ufak olacak şekilde geçirin.
1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
Kızınca unu ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Daha sonra un ufak olan bademleri de ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Önce sütü, ardından tavuk suyunu karıştırarak azar azar ekleyin.
Yenibahar, tuz ve karabiber ekleyip çorbanızı kaynama noktasına getirin.
Altını kısıp 10-15 dakika pişirin.
Kalan tereyağı ile ince doğradığınız bademleri bir tavada kavurup çorbanın üzerini süsleyin.
Tavukları tencereden çıkarın, parçalayın ve tekrar tencereye alın.
DİĞER ÇORBA TARİFLERİ İÇİN TIKLAYIN
cosmoturk
Geleneksel çorbaların dışında yeni lezzetler keşfetmeyi seviyorsanız ve aynı çorbalardan sıkıldıysanız, bu çorba tarifi listesi tam size göre. Pratik çorba tarifleri arasından seçtiğiniz çorbayı kolayca hazırlayabilir ve kış mevsiminde içinizi ısıtabilirsiniz.
Badem Çorbası Tarifi
Malzemeler:
250 ml tavuk suyu
250 ml süt
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
130 gram çiğ badem
1/2 çay kaşığı yenibahar
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Bademlerden 2 yemek kaşığı kadarını ince ince doğrayın, kalanını rondodan un ufak olacak şekilde geçirin.
1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
Kızınca unu ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Daha sonra un ufak olan bademleri de ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Önce sütü, ardından tavuk suyunu karıştırarak azar azar ekleyin.
Yenibahar, tuz ve karabiber ekleyip çorbanızı kaynama noktasına getirin.
Altını kısıp 10-15 dakika pişirin.
Kalan tereyağı ile ince doğradığınız bademleri bir tavada kavurup çorbanın üzerini süsleyin.
Tavukları tencereden çıkarın, parçalayın ve tekrar tencereye alın.
DİĞER ÇORBA TARİFLERİ İÇİN TIKLAYIN
cosmoturk
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder