1.11.2017

Ev yapımı iskender tarifi

Ev yapımı iskender nasıl yapılır? Bursanın meşhur iskenderini yemek için Bursaya gitmenize gerek yok aynı lezzette evde iskender yapabilirsiniz.

İşte ev yapıı iskender tarifi....

Malzemeler:

300 gram yağsız dana bonfile
1 yemek kaşığı zeytinyağı


Pidesi için:

2 adet bazlama
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik

Domates sosu için:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı domates püresi
1 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Yağsız dana bonfileyi bir gece önceden dondurmaya özen gösterin, keskin bir bıçak yardımıyla ince ince dilimleyin.

Yapılışı:

Bir gece önceden derin dondurucuda beklettiğiniz yağsız dana bonfileyi ince ince dilimlere ayırın.
Geniş bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında ters yüz ederek kısa süreli pişirin.
Bazlamaları küp şeklinde doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını kızdırdığınız tavada hafif bir renk alana kadar soteleyin. Kekik ilavesiyle çeşnilendirin.
Domates sos için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Biber salçası ve domates püresi ilavesiyle kısık ateşte 1-2 dakika kadar pişirin. Tuz ilavesiyle çeşnilendirin.
Servis tabağına aldığınız tereyağlı bazlama küplerini servis tabağına alın. Kızartılmış bonfile dilimlerini ekleyip domates sosu gezdirin. Tava soğurdu ve kızgın tereyağı eşliğinde sıcak olarak servis edin.
yemek.mynet.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder