Balparmak tatlısı tatlılariçin olsada yesek dediğiniz balparmak tatlısı tarifi....
Malzemeler:
250 gram yumuşamış tereyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
4 su bardağı un ( kontrollü ekleyelim)
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
4,5 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu
Üzeri İçin: İrmik
Şerbeti için; tencereye suyu, toz şekeri koyalım ve 15 dakika kaynatalım
Hazırlanışı:
İçine limon suyunu ilave edelim ve soğumaya bırakalım. Hamuru için; bir kabın içine tüm malzemeyi koyalım ve ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassılayarak parmak şekli verelim. Daha sonra her yer yerini irmiğe bulayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekleyip, daha sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim. Şerbeti çekip, soğuduktan sonra Balparmak Tatlımızı servis yapalım.
Malzemeler:
250 gram yumuşamış tereyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
4 su bardağı un ( kontrollü ekleyelim)
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
4,5 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu
Üzeri İçin: İrmik
Şerbeti için; tencereye suyu, toz şekeri koyalım ve 15 dakika kaynatalım
Hazırlanışı:
İçine limon suyunu ilave edelim ve soğumaya bırakalım. Hamuru için; bir kabın içine tüm malzemeyi koyalım ve ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassılayarak parmak şekli verelim. Daha sonra her yer yerini irmiğe bulayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekleyip, daha sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim. Şerbeti çekip, soğuduktan sonra Balparmak Tatlımızı servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder