Kışa hazırlıklar başladı turşular, salçalar ve konserveleri yapmanın zamanı geldi. Sizde kışın bulamayacağınız domates konservesini hazırlamak için malzemelerle kış domates konservesinin nasıl yapılacağını öğrenmek için makaleyi okuyun.
Malzemeler
- 5 kg domates
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Domateslerin kabuklarını soyun.
- Domatesleri doğrayın ve diğer malzemeleri de ekleyerek derin bir tencerede 5 dk yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte 1 saat pişirin.
- Kaynar halde içi kuru olan kavanozlara konulur ve ters çevirilir.
- Karanlık bir ortamda kiler dolabı v.s muhafaza edin. Açıldıktan sonra buzdolabında tutun.
yemektarifleri.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder