Bitter kuki nasıl yapılır bitter kuki tarifi.....
Malzemeler
7 su bardağı un
1 su bardağı kakao
700 gram oda sıcaklığında tereyağı
5 su bardağı tozşeker
5 adet yumurta
Yarım çorba kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1'er tatlı kaşığı tarçın, toz karanfil ve toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
Üzerine: Pudraşekeri
1 su bardağı kakao
700 gram oda sıcaklığında tereyağı
5 su bardağı tozşeker
5 adet yumurta
Yarım çorba kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1'er tatlı kaşığı tarçın, toz karanfil ve toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
Üzerine: Pudraşekeri
Bitter Kuki Yapılışı
Unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açıp diğer malzemeleri ilave edin ve iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda incelterek yuvarlak şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudraşekeri serperek servis yapın
Takvim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder