Kış Lattesi Malzemeleri
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı siyah çay
1 adet kakule
2 adet karanfil
1 adet yıldız anason
½ çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
¼ çay kaşığı karabiber
Bal
Tarçın
Kapaklı çay süzgecine aldığınız iri yapraklı siyah çayı kaynar suda 2-3 dakika kadar demleyin.
Sütü bir tencerede kaynatın.
Kakulenin iç kısmında yer alan tohumlarını çıkartın. Karanfil, yıldız anason, toz tarçın, zencefil ve karabiber ile birlikte kaynamakta olan süte ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatın.
Çayı sütün içerisine süzerek ilave edin.
Son olarak bardağınıza alırken yeniden süzerek alın, bal ile tatlandırın, üzerine tarçın serpin.
ARDANIN MUTFAĞI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder