Okma, Tire’ye özgü bir salata çeşidi olup, özellikle kahvaltı sofralarında yer bulmakta ve severek tüketilmektedir.
Malzemeler
1 adet büyük boy domates
1 adet çarliston ya da sivri biber
1 adet orta boy salatalık
1 adet küçük boy soğan
4 çorba kaşığı çökelek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet kalamata zeytin
3-4 dal ısırgan
Tuz
Kekik
1 adet çarliston ya da sivri biber
1 adet orta boy salatalık
1 adet küçük boy soğan
4 çorba kaşığı çökelek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 adet kalamata zeytin
3-4 dal ısırgan
Tuz
Kekik
Okma Yapılışı
Domates, biber ve salatalığı irice doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine yemeklik doğranmış soğan, çökelek ve zeytinyağı ekleyin. İyice ovup servis tabağına alın. Tuz ve kekik serpin. Zeytin ve taze ısırgan yaprakları ile süsleyerek servis yapın
takvim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder