Muhallebili nefis kemalpaşa tatlısı en kolay nasıl yaparız muhallebili kemalpaşa tatlısı tarifi....
HAZIRLANIŞI
Malzemeler
1 paket kemalpaşa
Muhallebisi için;
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
Jolesi için;
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
Jolesi için;
2 su bardağı vişne suyu
1 dolu yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 dolu yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Kemal paşa tatlısını paketteki tarife göre pişirin, o sırada muhallebi malzemelerini vanilya hariç pişirin ocaktan alırken vanilyayı katın pişen muhallebiyi birazda mikserle çırpın, jöle yapımına geçin onu da koyu kıvama gelene kadar pişirin, soğumaya bırakın tepsinin altına Kemalpaşaları dizin üzerine muhallebisini dökün, soğumaya bırakın daha sonra vişne sosunu döküp 1 gün dolapta bekletip servis edebilirsiniz.
İşte bu kadar
İşte bu kadar
haber7
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder