Fırın ağzı kebabı
Kayseri yöresine özgü Fırın Ağzı, oldukça lezzetli bir ana yemek.
Malzemeler:
1 kg kuşbaşı
4 adet domates
6 adet sivri biber
100 gr ince kıyılmış kuyruk yağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
4 adet domates
6 adet sivri biber
100 gr ince kıyılmış kuyruk yağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Yapılışı:
Kuyruk yağını tencereye alın ve eriyene kadar bekleyin. Eridikten sonra kuşbaşı etleri tencereye alın. Yaklaşık 5 dakika etleri kavurun.
Etleri bir tepsiye alın ve üzerine irice doğramış olduğunuz domates ve biberleri dizin. Baharatları serpin, sulandırmış olduğunuz domates salçası ve sıvıyağı karıştırıp etlerin üzerine gezdirin.
Daha sonra malzemeyle aynı hizada olacak şekilde su koyup fırına verin ve yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
haber7
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder