Sütlaç tarfi kolay ve pratik sütlaç nasıl yapılır?
Sütlaç Tarifi için Malzemeler
-1 su bardağı pirinç
-1,5 su bardağı şeker
-1 yemek kaşığı nişasta
-2 litre süt
-Yarım tatlı kaşığı kakao
Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır
1 su bardağı pirincimiz bir kaç defa suyla yıkanır. Tencereye koyduğumuz iki su bardağı su ile birlikte, temizlemiş olduğumuz pirinci yumuşayıncaya kadar haşlarız.
Dibi tutmasın diye arada bir karıştırmayı unutmayalım. 10-15 dakika kadar pirinci haşlamaya devam edeceğiz.
Sonra iki litre sütü başka bir kapta kaynatıyoruz, daha sonra pirincin üzerine yavaş yavaş ilave edeceğiz. Biraz daha karıştırdıktan sonra, pirincimiz koyulaşmaya başlayınca, şekerimizi ilave ederiz. Bu sırada nişastayı yarım bardak soğuk suyla ayrı bir kap içinde çırparak çözeriz. Topaklanmaması için çırpmayı unutmayın. Daha sonra tencereye yavaş yavaş nişastayı da ilave ederiz. Sütlacı 1 taşımlık kaynadıktan sonra kaselere boşaltıyoruz. Tencerenin bol sütlü yerinden 1 yemek kaşığı kadar ayrı bir kaba alınır. İçinde yarım tatlı kaşığı kakao eritilir.Kaselere boşalttığımız sütlaçın üzerine kakao azar azar dökülür.Oda sıcaklığında soğuduktan sonra, buzdolabına koyabiliriz. Soğuk olarak servis ederiz.
Kaynak:tatlitarifleriburada.com
-1 su bardağı pirinç
-1,5 su bardağı şeker
-1 yemek kaşığı nişasta
-2 litre süt
-Yarım tatlı kaşığı kakao
Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır
1 su bardağı pirincimiz bir kaç defa suyla yıkanır. Tencereye koyduğumuz iki su bardağı su ile birlikte, temizlemiş olduğumuz pirinci yumuşayıncaya kadar haşlarız.
Dibi tutmasın diye arada bir karıştırmayı unutmayalım. 10-15 dakika kadar pirinci haşlamaya devam edeceğiz.
Sonra iki litre sütü başka bir kapta kaynatıyoruz, daha sonra pirincin üzerine yavaş yavaş ilave edeceğiz. Biraz daha karıştırdıktan sonra, pirincimiz koyulaşmaya başlayınca, şekerimizi ilave ederiz. Bu sırada nişastayı yarım bardak soğuk suyla ayrı bir kap içinde çırparak çözeriz. Topaklanmaması için çırpmayı unutmayın. Daha sonra tencereye yavaş yavaş nişastayı da ilave ederiz. Sütlacı 1 taşımlık kaynadıktan sonra kaselere boşaltıyoruz. Tencerenin bol sütlü yerinden 1 yemek kaşığı kadar ayrı bir kaba alınır. İçinde yarım tatlı kaşığı kakao eritilir.Kaselere boşalttığımız sütlaçın üzerine kakao azar azar dökülür.Oda sıcaklığında soğuduktan sonra, buzdolabına koyabiliriz. Soğuk olarak servis ederiz.
Kaynak:tatlitarifleriburada.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder