Malzemeler
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
10 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Yumurtasız Limonlu Kek Yapılışı
Margarin, sıvıyağ, süt ve tozşekeri çırpın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ilave edin ve çırpma teliyle iyice karıştırın. Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp, 10 dakika dinlendirin. Ilık olarak servis yapın.
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
10 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Yumurtasız Limonlu Kek Yapılışı
Margarin, sıvıyağ, süt ve tozşekeri çırpın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ilave edin ve çırpma teliyle iyice karıştırın. Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp, 10 dakika dinlendirin. Ilık olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder