29.09.2015

Yumurtasız limonlu kek tarifi

Malzemeler
1 çorba kaşığı margarin 
1 çay bardağı sıvıyağ 
Bir buçuk su bardağı süt 
1 su bardağı tozşeker 
10 çorba kaşığı tepeleme un 
1 paket kabartma tozu 
Yarım limonun suyu 
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu 
1 paket vanilya 


Yumurtasız Limonlu Kek Yapılışı
Margarin, sıvıyağ, süt ve tozşekeri çırpın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ilave edin ve çırpma teliyle iyice karıştırın. Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp, 10 dakika dinlendirin. Ilık olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder