6.07.2015

Bademli güllaç tarifi

Ramazana özel güllaç işte iftar için bademli güllaç tarifi

Malzeme

    10 adet güllaç yaprağı
    4 su bardağı süt
    2 su bardağı tozşeker
    Yarım kahve fincanı gülsuyu
    3/4 su bardağı iri kıyılmış badem (sıcak suda bekletip kabukları soyulmuş)

Yapılışı

Sütü derin bir tencereye alıp, kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp, tozşekeri katın ve karıştırın. Şeker eriyince, sütü soğumaya bırakın. Daha sonra sütü büyük ve yuvarlak bir tepsiye dökün. 10 adet güllacı sırasıyla süte teker teker batırın. Yumuşayan güllaçları sütten alıp, dörtkenarını da içe doğru katlayın. Ortasına bir tutam iri kıyılmış bademi yayın. Bohça biçiminde katlayın. Katladığınız güllaçları ters çevirip, geniş bir servis tabağına döşeyin. Daha sonra üzerlerine gülsuyu ile tepside kalan şekerli sütü gezdirin. Güllaçlar sütü çekinceye kadar yaklaşık 1 saat dinlendirin. Dilerseniz soğuk olarak servis yapın.

not: Güllaç, sürekli olarak sütü çektiği için üstü kuruyabilir. Bu yüzden, ikrama kadar, servis tabağındaki sütten kaşık kaşık alıp sürekli güllaçları ıslatmanız gerekecektir.
sofra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder