Tavuk göğsü lezzeti ile ve yapım kolaylığı ile en çok tercih edilen tatlılardan biridir. Yazın üzerine dondurma koyarak da yiyebilirsiniz.
Malzemeler:
5 orta boy su bardağı süt(1 litre)
125 gram tereyağı veya margarin
2 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı tepeleme buğday nişastası
Yapılışı:
Çukur bir kabın içinde un yarım su bardağı suda eritilerek üzerine nişasta da ilave edilir. Tencereye süt, şeker ve unlu, nişastalı bulamaç ilave edilir ve devamlı karıştırarak pişirilir.
Koyu muhallebi kıvamı haline gelince ocağın altını söndürürüz muhallebinin içine katı haldeki tereyağını veya margarini ilave ederiz. Karıştıra karıştıra, muhallebinin içindeki yağı erittikten sonra muhallebiyi mikserle 5-10 dakika çırparız ve borcam bir kabın içine dökeriz.
Tavuk göğsünün kesimi açısından borcam kare veya dikdörtgen olursa daha iyi olur. Soğuyan tavuk göğsünün üzerine tarçın serperiz. Tavuk göğsünü buz dolabına koyarız ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yaparız.
Kaynak.Sibel Koçarslan
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder