Malzeme
Beyaz peynir
Nane
Yumurta
Yapılışı
Peynir derin bir kasenin içerisine dökülür, çatalla ezilir. Beyaz peynir kullanabileceğiniz gibi damak zevkinize göre keçi peyniri, tulum peyniri kullanabilirsiniz. Peynir tuzlu olduğu için tuz kullanmaya gerek yoktur.
Peyniri ezdikten sonra yumurtalar kabın içerisine kırılır. Üzerine iki tatlı kaşığı kadar nane eklenir ve hepsi karıştırılır.
Ocak yakılır, biraz ısındıktan sonra içine sıvı yağ eklenir. Ardından içerisine yumurta harcı dökülür. Kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Alt tarafı kızaran peynirli omletin diğer tarafını çevirmek gerekir.
Beyaz peynir
Nane
Yumurta
Yapılışı
Peynir derin bir kasenin içerisine dökülür, çatalla ezilir. Beyaz peynir kullanabileceğiniz gibi damak zevkinize göre keçi peyniri, tulum peyniri kullanabilirsiniz. Peynir tuzlu olduğu için tuz kullanmaya gerek yoktur.
Peyniri ezdikten sonra yumurtalar kabın içerisine kırılır. Üzerine iki tatlı kaşığı kadar nane eklenir ve hepsi karıştırılır.
Ocak yakılır, biraz ısındıktan sonra içine sıvı yağ eklenir. Ardından içerisine yumurta harcı dökülür. Kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Alt tarafı kızaran peynirli omletin diğer tarafını çevirmek gerekir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder