Nar kabuğunda bulunan ellagik asit antioksidan, antimutajen ve antikanser özelliklerine sahiptir.
Çalışmalar meme, yemek borusu, cilt, bağırsak, prostat ve pankreas kanserlerinde antikanser özelliğini göstermiştir.
Nar kabuğu çayı nasıl yapılır?
Malzemeler:
Yarım bardak güneşte kurutulmuş nar kabuğu
1 kaşık kimyon tohumu
Yarım bardak kefir
Bir tutam kaya tuzu
1 kaşık kimyon tohumu
Yarım bardak kefir
Bir tutam kaya tuzu
Yapılışı:
Kurutulmuş nar kabuklarını yarım saat kadar sıcak suda bekletin. Ardından tüm malzemeleri bir araya koyarak blenderdan geçirin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Dilerseniz kaya tuzu ekleyebilirsiniz.
Bu karışımı günde 3-4 kereyi geçmeyecek şekilde tüketebilirsiniz.
Her ihtimale karşı doktorunuza danışmayı unutmayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder