Malzemeler
12 baklava yufkası
60 gr tereyağı
8 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
3 yemek kaşığı kaymak
Hazılanışı
Gaziantep yöresine ait tatlıyı özellikle sıcak servis yapmaya özen gösterin. Tereyağını eritin. Yufkalardan üç tanesini aralarını yağlayarak üst üste dizin ve tekrar yağ sürün. Üzerine toz şeker ve toz fıstık serpiştirin. Yufkanın alt ve üst tarafından üç parmak kadar içe doğru katlayın. Katlanan kısımların üzerine yağ sürün. Kaymağı küçük parçalara bölüp gelişigüzel serpiştirin. Sağ ve sol taraftan ortaya doğru katlayıp kapatın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yapışmaz tavaya tereyağı sürüp önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine kaymak yerleştirip, toz fıstık serpiştirerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
12 baklava yufkası
60 gr tereyağı
8 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
3 yemek kaşığı kaymak
Hazılanışı
Gaziantep yöresine ait tatlıyı özellikle sıcak servis yapmaya özen gösterin. Tereyağını eritin. Yufkalardan üç tanesini aralarını yağlayarak üst üste dizin ve tekrar yağ sürün. Üzerine toz şeker ve toz fıstık serpiştirin. Yufkanın alt ve üst tarafından üç parmak kadar içe doğru katlayın. Katlanan kısımların üzerine yağ sürün. Kaymağı küçük parçalara bölüp gelişigüzel serpiştirin. Sağ ve sol taraftan ortaya doğru katlayıp kapatın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yapışmaz tavaya tereyağı sürüp önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine kaymak yerleştirip, toz fıstık serpiştirerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder