Süperanne.org köfteli kuru fasulye tarifi
Malzemeler;
Köfte için;
- 400 gr. yağsız kıyma
- 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek
- 1 adet kuru soğan
- 1 yumurta
- tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Kuru fasulye için;
- 2 Su Bardağı Kuru Fasulye
- Yarım Çay Bardağı Zeytin Yağı
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 Tutam Tuz
- 5 Su Bardağı Kaynar Su
Köfteli Kuru Fasulye Hazırlanışı;
- Bu yemeğin ön hazırlığını bir gece önceden yapıyoruz. 2 su bardağı kuru fasulyeyi üzerini 4 parmak geçecek kadar suyla ıslatıp bir gece bekletiyoruz.
- Bu ön hazırlığımız gelelim köftelerimize, kıymamızı ince kıyılmış soğan, ekmek içi yumurta ve diğer baharatlarla karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.
- Elimize küçük parçalar alıp ufak ufak yuvarlıyoruz. Çok büyük köfteler yapmıyoruz. Ardından daha lezzetli bir yemek için köftelerimizi az yağda çevirerek hafifçe kızartıyoruz.
- Gelelim fasulyeye; önceden ıslattığımız fasulyemizi süzüyoruz. İnce kıydığımız soğanı tencerede pembeleşinceye dek yarım çaybardağı zeytin yağı ile kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince içine salçalarımızı ekliyoruz ve bir dakika kadar da o şekilde kavuruyoruz.
- Soğanların üzerine fasulyemizi koyup tuzunu ilave ederek kaynar suyu da döküyoruz. Hafif acı severseniz pul biber ilave edebilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatıp altını kısıyoruz ve 45 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Tencereyi ateşten almaya 15 dakika kadar kala pişirdiğimiz köfteleri ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. Ve Köfteli kuru fasulyemiz servise hazır. Afiyet olsun.
KAYNAK:http://www.superanne.org
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder