16.11.2014

Köfteli Kuru Fasulye Tarifi

Süperanne.org köfteli kuru fasulye tarifi
Malzemeler; 
Köfte için;
  • 400 gr. yağsız kıyma
  • 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yumurta
  • tuz, karabiber, pul biber, kimyon

Kuru fasulye için;
  • 2 Su Bardağı Kuru Fasulye
  • Yarım Çay Bardağı Zeytin Yağı
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Tutam Tuz
  • 5 Su Bardağı Kaynar Su

Köfteli Kuru Fasulye Hazırlanışı;
  • Bu yemeğin ön hazırlığını bir gece önceden yapıyoruz. 2 su bardağı kuru fasulyeyi üzerini 4 parmak geçecek kadar suyla ıslatıp bir gece bekletiyoruz.
  • Bu ön hazırlığımız gelelim köftelerimize, kıymamızı ince kıyılmış soğan, ekmek içi yumurta ve diğer baharatlarla karıştırıp güzelce  yoğuruyoruz.
  • Elimize küçük parçalar alıp ufak ufak yuvarlıyoruz. Çok büyük köfteler yapmıyoruz. Ardından daha lezzetli bir yemek için köftelerimizi az yağda çevirerek hafifçe kızartıyoruz.
  • Gelelim fasulyeye; önceden ıslattığımız fasulyemizi süzüyoruz. İnce kıydığımız soğanı tencerede pembeleşinceye dek yarım çaybardağı zeytin yağı ile kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince içine salçalarımızı ekliyoruz ve bir dakika kadar da o şekilde kavuruyoruz.
  • Soğanların üzerine fasulyemizi koyup tuzunu ilave ederek kaynar suyu da döküyoruz. Hafif acı severseniz pul biber ilave edebilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatıp altını kısıyoruz ve 45 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.
  • Tencereyi ateşten almaya 15 dakika kadar kala pişirdiğimiz köfteleri ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. Ve Köfteli kuru fasulyemiz servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder