İzmir pişisi tarifi nasıl yapılır?
Malzemeler:
1 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta
125 Gr Margarin
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Miktar Tuz
Hazırlanışı:
Unun ortasını açınız. İçine yumurta, margarin, yoğurt, karbonat ve tuz katıp yumuşak bir hamur yapınız. Hamurunuza ince silindir şekli vererek (parmak inceliğinde) 10cm aralıkla kesiniz. Kestiğiniz hamurları, yağda kızarttıktan sonra servise sunabilirsiniz.
Malzemeler:
1 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta
125 Gr Margarin
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Miktar Tuz
Hazırlanışı:
Unun ortasını açınız. İçine yumurta, margarin, yoğurt, karbonat ve tuz katıp yumuşak bir hamur yapınız. Hamurunuza ince silindir şekli vererek (parmak inceliğinde) 10cm aralıkla kesiniz. Kestiğiniz hamurları, yağda kızarttıktan sonra servise sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder