12.10.2014

Kadayıf dolması tarifi

KADAYIF DOLMASI MALZEMELERİ:

◾ 250 gram taze tel kadayıf
◾ 1 kase ceviz
Sosu için:
◾ 4 adet yumurta
◾ 1 çay bardağı süt
◾ 1/2 paket vanilya
Sosun yapılışı:
◾ Yumurtalar, süt ve vanilya güzelce çırpılır.
Şerbeti için:
◾ 2,5 su bardağı şeker
◾ 2 su bardağı su
◾ 1/2 limon
Şerbetin yapılışı:
◾ Su ve şeker kaynatılır.
◾ İçine yarım limonun suyu sıkılarak bir taşım daha kaynatılarak soğumaya bırakılır.

KADAYIF DOLMASI YAPILIŞI:

◾ Kadayıf iyice didiklenerek tellerinin dağılması sağlanır.
◾ Didiklenen kadayıftan bir miktar alınarak içine 1 çorba kaşığı kadar ceviz konularak yaprak sarması gibi sıkıca sarılır.
◾ Rulo şeklinde hazırlanan kadayıf dolmaları bir tepsiye dizilir.(Tepsinin bir tarafı daha yüksek hale getirilerek fazla yumurtaların kadayıf dolmalarının üzerinden süzülmesi sağlanır.)
◾ Kadayıf dolmaları kızgın yağda kısık ateşte kızartılır.
◾ Kızaran dolmalar, soğuk şerbette 3-5 dakika kadar bekletilerek servis tabağına alınır.Kadayıf dolmalarını öğütülmüş ceviz veya şam fıstığı ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder