Trileçe tatlı tarifi.....
Malzemeler
4 adet yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
1.5 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
Sos malzemeleri
3 su bardağı süt
1 su bardağı süt reçeli veya 1 su bardağı şeker
200 ml. süt kreması
1 su bardağı süt reçeli veya 1 su bardağı şeker
200 ml. süt kreması
Süslemek için: Hindistan cevizi ve karamel
Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Aklarını bir fiske tuzla köpürene kadar çırpın.
Şekeri 2 seferde ekleyip çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyip karıştırın.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Şekeri 2 seferde ekleyip çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyip karıştırın.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Yağlanıp unlanmış bir tepsiye hamuru döküp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından aldığınız pandispanyayı ters çevirin. Hafif ılınınca büyük boy çatalla her yerini delin.
Diğer tarafta 3 su bardağı sıcak süte, süt reçelini ekleyip karıştırın. Eğer pütürler varsa blenderdan çekin.
Kremayıda ekleyip karıştırın. Pandispanyayı ters çevrili haldeyken, pişirdiğiniz tepsiye koyun.
Sosu her yerine gezdirin. Sosu çekene kadar bekleyin.
Hindistan cevizi ve karamelle süsleyip dilimleyerek servis edin.
haber7
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder