Fıstıklı kabak dolması nasıl yapılır fıstıklı kabak dolması tarifi
MALZEMELER
6 adet kabak
İÇ MALZEMELERİ:
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı çam fıstığı
300 gr kıyma
5 çorba kaşığı pirinç
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı çam fıstığı
300 gr kıyma
5 çorba kaşığı pirinç
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
DOMATES SOSU:
1 adet kuru soğan
4 adet domates
6 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı nane
4 adet domates
6 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı nane
HAZIRLANIŞI
Kabakları soyun ve içlerini oyarak 10 dakika suda bekletin. Küp doğranmış soğanları ve fıstıkları tereyağında kavurun. Diğer tüm malzemeyi soğanla beraber karıştırın. içleri oyulmuş kabaklara kıymalı karışımdan koyup tencereye yerleştirin. Üzerine 2 çay bardağı su koyup kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
DOMATES SOSUNUN HAZIRLANIŞI:
Zeytinyağında küp doğranmış soğan ve sarımsakları soteleyin. Şeffaflaşan soğanlara küp doğranmış domatesi ve baharatları ekleyin. Domatesler pişince, kuru naneyi ekleyin. Servis yaparken dolmaları üzerine dökün.
Kaynak: Haber7
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder