Zeytinyağlı biber dolması tarifi
MALZEMELER
6 adet dolmalık biber
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 su bardağı pirinç
2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı toz şeker
4 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet limon kabuğu rendesi veya suyu
Tuz
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 su bardağı pirinç
2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı toz şeker
4 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet limon kabuğu rendesi veya suyu
Tuz
HAZIRLANIŞI
Dolmalık biberleri yıkayın ve sap kısımlarını daire şeklinde kesin. Bunları daha sonra kapak olarak kullanın. Soğanı küp doğrayın ve zeytinyağında pembeleştirin. Fıstıkları ilave ederek, 3-4 dakika beraber kavurun. Pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kavurduktan sonra baharatları, şekeri, nane ve maydanozu doğrayın. 1 su bardağı su koyarak, suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pirinçleri dolmalık biberlerin içine, üzerinde 2 cm boşluk kalacak şekilde doldurun. Tencereye dizerek, limon suyu ve kabuklarını rendeleyin. 1 çay bardağı su ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine harissa sos dökerek servis edin.
haber7
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder