Gaziantep'in yöresel tatlarından Buhara Pilavı, tarifi...
MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
1 soğan
1 kg yağsız kuzu kuşbaşı
2 havuç
2 ekşi elma
2 ayva
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı zeytinyağı
1.5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzerİ İçİn:
Yarım su bardağı badem
Yarım su bardağı Antep fıstığı
1 yemek kaşığı sade yağ
YAPILIŞI:
Pirinç sıcak su ile ıslatılır. Ayva ve elmalar elma dilimi şeklinde kesilir. Havuçlar temizlenip yarım cm kalınlığında halka şeklinde doğranır. Zeytinyağı ısıtılıp ayva, elma ve havuç dilimleri kızartılır. Diğer tarafta kuşbaşı et, yemeklik doğranmış soğan ile kavrulur. Domates salçası ilave edilip hafifçe kavrulduktan sonra 3 su bardağı su eklenerek pişirilir. Pilav tenceresine kızarmış elma, ayva ve havuç dilimleri dizilir. Üzerine pişen etler suyu süzülerek yayılır. En üste süzülmüş pirinç yayılır. Salçalı et suyu, baharatlar ve 1 yemek kaşığı tereyağı eklenip kısık ateşte pişirilir. 1 saat kadar dinlendirilir. Badem ve antep fıstığı kaynar su ile kaynatılıp kabukları soyulur. Badem ve fıstıklar eritilmiş tereyağında kavrulur. Pilav servis tabağına ters çevirilerek aktarılır. Üzerine kavrulmuş fıstık ve bademler yayılıp servis yapılır.
2 su bardağı pirinç
1 soğan
1 kg yağsız kuzu kuşbaşı
2 havuç
2 ekşi elma
2 ayva
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı zeytinyağı
1.5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzerİ İçİn:
Yarım su bardağı badem
Yarım su bardağı Antep fıstığı
1 yemek kaşığı sade yağ
YAPILIŞI:
Pirinç sıcak su ile ıslatılır. Ayva ve elmalar elma dilimi şeklinde kesilir. Havuçlar temizlenip yarım cm kalınlığında halka şeklinde doğranır. Zeytinyağı ısıtılıp ayva, elma ve havuç dilimleri kızartılır. Diğer tarafta kuşbaşı et, yemeklik doğranmış soğan ile kavrulur. Domates salçası ilave edilip hafifçe kavrulduktan sonra 3 su bardağı su eklenerek pişirilir. Pilav tenceresine kızarmış elma, ayva ve havuç dilimleri dizilir. Üzerine pişen etler suyu süzülerek yayılır. En üste süzülmüş pirinç yayılır. Salçalı et suyu, baharatlar ve 1 yemek kaşığı tereyağı eklenip kısık ateşte pişirilir. 1 saat kadar dinlendirilir. Badem ve antep fıstığı kaynar su ile kaynatılıp kabukları soyulur. Badem ve fıstıklar eritilmiş tereyağında kavrulur. Pilav servis tabağına ters çevirilerek aktarılır. Üzerine kavrulmuş fıstık ve bademler yayılıp servis yapılır.
Kaynak:http://www.kanald.com.tr/mutfagim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder