28.04.2014

Kuru mantı tarifi

Malzemeler:
Hamur için: 1 kg un 1 adet yumurta, yeteri kadar su, tuzi
İçi için: 750 gram kıyma
1 adet soğan, yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber

Üzerine: 150 gram tereyağı
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su
Tuz, karabiber, pulbiber

Servis için: 2 su bardağı yoğurt
4 diş sarmısak
Kuru Mantı Yapılışı
UN, yumurta ve tuzu derin bir kaba alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ekleyip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Her birini ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde merdane yardımıyla açın. 2 parmak genişliğinde önce enine daha sonra boyuna şeritler kesip, kare parçalar elde edin. İçi için kıymayı bir kaba alın. İçine rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Kare hamurların içine parmağınızın ucuyla kıymalı harçtan koyun. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Daha sonra hamurların iki ucunu birleştirip, üçgen olacak şekilde kapatın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar kızartın. Üzeri için tereyağını bir tavada eritin ve salçayı ilave edip, hafif çevirin. Su ekleyip, salçayı açtıktan sonra tuz, karabiber ile pulbiber katın. 2 dakika kaynatın ve fırından çıkardığınız mantının üzerine gezdirin. Yoğurt ve dövülmüş sarmısağı bir kapta karıştırıp, sıcak mantı ile birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder