18.03.2014

Pratik ekler pasta tarifi

Kreması için 

2 su bardağı süt

3 çorba kaşığı un

4 çorba kaşığı şeker

2 yumurta sarısı

2 paket vanilya

3 çorba kaşığı kakao

200 gram çikolata

Hamuru için 

350 gram su

2 gram tuz

60 gram tereyağı

4 yumurta

180 gram un

Yapılışı: Çelik bir tencerede su, tuz ve tereyağını kaynamaya bırakın. 30 saniye kaynamış suya elenmiş un ilave edin. Kaşıkla karıştırıp 2 dakika hamuru pişirin. Pişen hamuru tencereden alıp, başka bir kaba aktarın. Bu hamurun biraz ılınmasını bekleyin. Soğumaya başlamış olan hamurun içine yumurtaları teker teker kırıp karıştırarak iyice hamura yedirin. Fırın tepsisini yağlayın. Krema sıkma torbasına bu hamuru doldurup uzun ekler pasta yapmak için hamurlar sıkın. 180 derecede kızdırılmış fırına verip pişirin. 30 dakika sonra fırının ayarını 160 dereceye indirin. 30 dakika daha pişirin. Kreması için süt, şeker, kakao, un ve yumurta sarısını bir tencerede çırpın pişirip ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip hazırlayın. Krema soğuyunca hamurun içine sıkın. Üzerine erimiş çikolata döküp servis yapın. Kakao da serpilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder