12.03.2014

Çikolatalı kelebek pasta tarifi

Pandispanyası
1 Su bardağı toz şeker
5 Adet yumurta
Alabildiği kadar un
3 Çorba kaşığı kakao
1 Paket kabartma tozu
Kreması için
Yarım litre süt
3 Çorba kaşığı tepeleme un
1 Su bardağı toz şeker
1 Paket vanilya
Yapılışı: Hepsi soğuk olarak tencereye konur, çırpma teliyle karıştırılarak pişirilir.
Soğuduktan sonra köpürtülmüş sade şantiyle karıştırıyoruz.
Şantisi (sade)
1 Paket toz şanti
1 Su bardağı süt
Şantisi (çilekli)
1 Paket toz şanti
1 Çay bardağı süt
İç malzemesi
Kayısı
Kiraz
Erik
HAZIRLANIŞI: Yumurtayı ve şekeri karıştırma kabına alıyoruz mikserle köpürtüyoruz. Köpürünce kakaoyu ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine unu, kabartma tozunu ilave ediyoruz. Bütün harcı mikserle karıştırıyoruz. Yağlanmış kalıba döküp, 170 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz. Pandispanyamız soğuduktan sonra, 3 kata bölüyoruz. Pişirmiş olduğumuz kremayı katlar arasına sürüyoruz. Kremanın üzerine isteğimize göre meyva veya çikolata parçaları serpiyoruz. Sonra köpürtülmüş şantiyle pastamızın üzerini kaplıyoruz. Pastamızı V şeklinde kesip, sağdaki parçayı sola, soldaki parçayı sağa alıyoruz. kanatların üzerine torbayla şanti sıkarak şekiller verip, benekleri koyuyoruz.
haber7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder