19.02.2014

Pasta yapımında küçük tüyolar

Mutfakların vazgeçilmez parçalarından biridir kekler... Türlü malzemeler ile değeşik lezzetlerde yapılan kekler için işini kolaylaştıracak bir kaç küçük sır verelim.
İşte enfes pastalar yapmanız için çok pratik tüyolar...
- Kekinizi ortadan kesip, içine krema, çikolota vb. malzeme koyacağınız zaman bıçak ile zorlu bir uğraşıya girmenize gerek yok. Bir dikiş ipliğini kekin çevresine gerin ve dikatlice çekin. kekiniz düzgün birşekilde ikiye bölünecektir.
- Kekinizi üzümlü, portakallı ya da meyve şekerlemeli yapacaksanız, malzemenin dibe çökmemesi için, hazırladığınız hamura biraz mısır unu ilave edin.
- Kek kalıbınızın içine hamru dökmeden önce, ortasına bir şerit şeklinde alüminyum folyo koyarsanız, kekinizi piştikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz.
haber7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder