Malzemeler
- 1 demet karalahana
- 1 su bardağı haşlanmış barbunya
- 3 çorba kaşığı mısır yarması
- 3 çorba kaşığı mısır unu
- 1 soğan
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Tuz , kırmızı pul biber
Yapılışı
- Önce karalahanayı incecik doğrayın.
- Bir tencere içerisinde üzerine su koyarak haşlayın.
- Ayrı bir tencereyi ocağın üzerine alıp kabuğu soyulmuş ince doğranmış kuru soğanı, sarımsağı ve tereyağını, sıvı yağ ile kavurun.
- Mısır ununu, domates salçasını ve biber salçasını ilave edip bir-iki kez çevirdikten sonra üzerine soğuk su ekleyin.
- Barbunya ve yarma mısırı da koyup kaynamaya bırakın.
- Haşlanmış olan karalahanayı çorba tenceresinin içerisine alıp mısırlar pişinceye kadar kaynatmaya devam edin.
- Suyunu ve tuzunu istediğiniz ölçülerde ayarladıktan sonra pul biberi de ekleyerek çorbaya hafif bir acılık katabilirsiniz.
- uzmantv
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder