2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş dövülmüş sarımsak
1 büyük ince kıyılmış soğan
1 küçük küp doğranmış patlıcan
2 iri doğranmış dolmalık biber
3-4 adet halka şeklinde doğranmış kabak
4 büyük soyulup irice doğranmış domates
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı kuru kekik
1 defne yaprağı
Büyük bir tencerede orta ateş üzerinde zeytinyağını ısıtın. Sarımsak ve soğanı ekleyip yumuşayana dek kavurun. Patlıcanları ekleyip biraz kavurun. Biberleri de ekleyip karıştırın. Bir defne yaprağı koyup kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Domates, kabak, kekik ve fesleğeni ekleyin, iyice karıştırın ve kısık ateşte patlıcanlar pişene dek yaklaşık 10 dakika pişirin.
KAYNAK.fevziye sürmeli
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder