K.maraş yöresine ait ekşili dolma tarifi
MALZEMELER:
500 gr. kabak
500 gr. dolmalık Kırmızı Biber
500 gr. dolmalık Yeşil Biber
500 gr. patlıcan
500 gr. havuç
1 demet maydanoz
5 adet domates
3 adet orta boy soğan
1 kg. orta yağlı kıyma
300 gr. kuyruk yağı
500 gr. pirinç
2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
2 kaşık sumak ekşisi
Yapılışı:
Önce soğanlar ince ince doğranır. İçine kıyma, kuyruk yağı, doğranmış maydanoz, bir miktar ekşi, tuz, karabiber ve salça karıştırılıp yoğrulur.
Yıkanmış olan pirinç içine katılır, karıştırıp dolmalar doldurulur. Tencereye dizip üzerine tabak yerleştirip, 2 yemekbardağı su konur. Yüksek ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp 20-25 dakika pişirilir.
DİĞER KAHRAMANMARAŞ YÖRESEL YEMEK TARİFLERİ İÇİN TIKLAYIN
MALZEMELER:
500 gr. kabak
500 gr. dolmalık Kırmızı Biber
500 gr. dolmalık Yeşil Biber
500 gr. patlıcan
500 gr. havuç
1 demet maydanoz
5 adet domates
3 adet orta boy soğan
1 kg. orta yağlı kıyma
300 gr. kuyruk yağı
500 gr. pirinç
2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
2 kaşık sumak ekşisi
Yapılışı:
Önce soğanlar ince ince doğranır. İçine kıyma, kuyruk yağı, doğranmış maydanoz, bir miktar ekşi, tuz, karabiber ve salça karıştırılıp yoğrulur.
Yıkanmış olan pirinç içine katılır, karıştırıp dolmalar doldurulur. Tencereye dizip üzerine tabak yerleştirip, 2 yemekbardağı su konur. Yüksek ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp 20-25 dakika pişirilir.
DİĞER KAHRAMANMARAŞ YÖRESEL YEMEK TARİFLERİ İÇİN TIKLAYIN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder