Adana'nın yöresel tatlarından Taş Kadayıf tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 kg hazır taş kadayıf
100 gram iri çekilmiş ceviz
Toz tarçın
Şerbetİ İçİn:3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Kızartmak İçİn: Sıvıyağ
Yapılışı:Çekilmiş ceviz toz tarçın ile karıştırılır, hazır taş kadayıflarının içine paylaştırılır. Kadayıfların kenarları bastırılarak yapıştırılır. Taş kadayıflar kızgın yağ içinde pembeleşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafta su, şeker ve limon suyu ile şerbet hazırlanıp soğuması için kenara alınır. Kızaran taş kadayıflar soğuk şerbetin içine atılıp, servis tabağına alınarak toz fıstıkla süslenir.
1 kg hazır taş kadayıf
100 gram iri çekilmiş ceviz
Toz tarçın
Şerbetİ İçİn:3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Kızartmak İçİn: Sıvıyağ
Yapılışı:Çekilmiş ceviz toz tarçın ile karıştırılır, hazır taş kadayıflarının içine paylaştırılır. Kadayıfların kenarları bastırılarak yapıştırılır. Taş kadayıflar kızgın yağ içinde pembeleşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafta su, şeker ve limon suyu ile şerbet hazırlanıp soğuması için kenara alınır. Kızaran taş kadayıflar soğuk şerbetin içine atılıp, servis tabağına alınarak toz fıstıkla süslenir.
Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder