7.11.2013

Pastırmalı ıspanak tarifi

Malzemeler:

1 kg Ispanak
1 Çay bardağı pirinç
3 adet soğan 
250 gr pastırma
50 gr tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr kaşar peyniri
2 adet yumurta 

Yapılışı: 

Pirinç haşlanır. Ispanaklar yıkandıktan sonra rondodan geçirilir, haşlanmış pirinç ve rendelenmiş soğanla harmanlanır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir. Küp  küp doğranmış pastırmalar ıspanaklı karışıma eklenir ve harmanlanır. Karışım  güveç kaplarına paylaştırılır. 

İsteğe bağlı olarak üzerlerine yumurta ya da  kaşar peyniri eklenip fırında pişirilir. Çıkınca üzerlerine pul biber serpilerek  servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder