Malzemeler:
1 kg Ispanak
1 Çay bardağı pirinç
3 adet soğan
250 gr pastırma
50 gr tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr kaşar peyniri
2 adet yumurta
Yapılışı:
Pirinç haşlanır. Ispanaklar yıkandıktan sonra rondodan geçirilir, haşlanmış pirinç ve rendelenmiş soğanla harmanlanır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir. Küp küp doğranmış pastırmalar ıspanaklı karışıma eklenir ve harmanlanır. Karışım güveç kaplarına paylaştırılır.
İsteğe bağlı olarak üzerlerine yumurta ya da kaşar peyniri eklenip fırında pişirilir. Çıkınca üzerlerine pul biber serpilerek servis yapılır.
1 kg Ispanak
1 Çay bardağı pirinç
3 adet soğan
250 gr pastırma
50 gr tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr kaşar peyniri
2 adet yumurta
Yapılışı:
Pirinç haşlanır. Ispanaklar yıkandıktan sonra rondodan geçirilir, haşlanmış pirinç ve rendelenmiş soğanla harmanlanır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir. Küp küp doğranmış pastırmalar ıspanaklı karışıma eklenir ve harmanlanır. Karışım güveç kaplarına paylaştırılır.
İsteğe bağlı olarak üzerlerine yumurta ya da kaşar peyniri eklenip fırında pişirilir. Çıkınca üzerlerine pul biber serpilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder