21.11.2013

Lezzetli makarna pişirmenin püf noktaları!

tüm makarna çeşitleri aynı değildir. Yörenizdeki en iyi markayı seçmeye özen gösterin. Ayrıca en pahalı makarnanın en iyisi olacağı önyargılarından da kurtulmalısınız.
Makarnaların birbirine yapışmasını önlemek için bol su kullanmaktan çekinmeyin. Bu ölçüde su ile daha rahat pişen makarnalarınıza yağ ve tuz da kolayca nüfuz edebilecektir.
Makarnaların birbirine yapışmasına neden olan bir diğer hata ise suyun tamamen kaynamadan makarnaların eklenmesidir.
Makarna 8-10 dakika arasında pişecektir. Çok fazla olmamakla birlikte 3-4 kez karıştırmak önerilmektedir.
Makarnanın pişirme suyuna zeytinyağı eklemeyin. Zeytinyağı makarnanın etrafında koruyucu bir tabaka oluşturur ve sosun makarnaya nüfuz etmesini engeller.
Makarnayı yıkamayın. Yıkarken tüm vitaminlerini ve besleyici değerlerini kaybeden makarna lezzetten de yoksun kalmaktadır. Makarnanın süzdüğünüz suyunu sosu pişirirken kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder