6-7 kişilik kırmızı mercimek çorbasını yapmak 15 dakikanızı alacaktır.
Mercimek çorbası için malzemeler
Mercimek çorbası için malzemeler
- 1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 6 su bardağı su veya daha lezzetli bir çorba için et suyu
Terbiye için gereken malzemeler
- 2 çorba kaşığı (40 gr) tereyağ veya isteğe bağlı olarak margarin
- 2 çorba kaşığı un
- 2 tepeleme çorba kaşığı un
- Yarım çorba kaşığı salça
13 adımda mercimek çorbasının yapılışı
- Soğanları küp küp doğrayın.
- Havucu rendeleyin.
- Sıvı yağı tencereye dökün.
- Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Tencereye suyu ilave edin ve tuzunu koyun.
- Havucu ve mercimeği suyun içine ekleyin.
- Ağır ateşte, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Mercimekler kıvama gelince ateşten alın. Eskiler bu işlemi tülbentle yapardı, blendır veya robot kullanarak püre haline getirin.
- Bir tavada tereyağını eritin. Üstüne unu ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyin. 30 saniye kadar daha kavurun.
- Unlu karışıma 1-2 yemek kaşığı çorba suyu ekleyin. Topaksız hale getirene kadar karıştırın.
- Ardından karışımı, yavaş yavaş, bir yandan da karıştırarak çorbaya ekleyin.
- Bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.
- Üzerine limon suyu sıkarak veya dilerseniz üstlerine birkaç maydonoz yaprağı koyarak servis yapın. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder