26.11.2013

Etimek tatlısı tarifi

Malzemeler:
Bir paket etimek
Şerbet için;
1,5 bardak şeker
2 bardak su
Muhallebi için:
750 ml süt
6 kaşık şeker
1 paket vanilya
1 kaşık tereyağ
6 kaşık un
2 kaşık mısır nişastası
Üzerine:
1 paket krem şanti
1 bardak süt
Çekilmiş ceviz

Yapılışı:
Şerbet malzemeleri karıştırarak kaynatın ve şeker eridikten sonra 10 dakika kadar bekletin.
Geniş bir tepside etimekleri yan yana dizin. Kepçe ile şerbeti etimeklere dağıtın. Etimekler şerbeti çekerken muhallebiyi hazırlayabilirsiniz.
Sütün içine tereyağı ve vanilya hariç tüm muhallebi malzemeleri koyup karıştırarak hazırlayın. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip 3-4 dakika daha karıştırıp ocaktan alın. Bir müddet dinlendirip etimeklerin üzerine dökün.
Krem şantiyi dökmeden önce etimeklerin iyice soğumasını bekleyin. Sonra krem şantiyi hazırlayıp üzerine bıçak yardımıyla sürün ve cevizleri de döküp buzdolabında bekletin. dilerseniz antepfıstığı da dökebilirsiniz.
haber7 yemek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder