1.07.2013

Parmak bonfile tarifi

Malzemeler
3 adet bonfile 1 tatlı kaşığı margarin 1 çay kaşığı tane karabiber Tuz Ispanak püresi için: 1 demet ıspanak 3 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz

Tarif
• Ispanakları ayıklayın, yıkayın ve kaynayan suya atıp 5 dakika haşladıktan sonra süzün.
• Sonra da blenderda çekin.
• İçine süzme yoğurt, karabiber ve tuz atıp tekrar blenderda karıştırın.
• Soğuk sudan geçirdiğiniz kaba koyup dolapta bekletin.
• Teflon tavaya margarin koyun.
• Bonfileleri iki taraflı kızartın.
• Sonra da parmak şeklinde kesin.
• Servis tabağına dolapta beklettiğiniz ıspanak püresini ters çevirip koyun.
• Bonfileleri tabağa dizin.
• Teflon tavada kalan yağın içine tane karabiberleri atıp 1 dakika karıştırın.
• Yağı bonfilelerin üzerine döküp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder